Print | Tilbage

BLOG: Fra fransk elegance til tysk effektivitet

Af Thomas Ballegaard 18-02-2018 - kl. 16:31

Arsene Wenger har høstet store triumfer med sine franske legionærer. Thierry Henry og Patrick Vieira står som de ypperste, men også Anelka, Petit, Pires, Gallas, Nasri, Giroud og mange andre har spillet en væsentlig rolle i Arsenals og Wengers succes. Der tegner sig imidlertid et billede af, at orienteringen skifter fra Frankrig mod Tyskland, og til sommer vil vi se flere store forandringer...

per mertesacker chelsea goal
Mertesacker - en del af et tysk magtskifte i Arsenal
Wenger underskrev i sommer en 2-årig forlængelse af sin kontrakt. Han har været i Arsenal siden 1996, men trods den 2-årige forlængelse stopper festen til sommer. Han bliver næppe fyret på gråt papir. Dét vil være en uværdig afsked med den største mand i Arsenals historie, men der skal nye boller på suppen i London, og klubbens ejere og bestyrelsesmedlemmer ønsker at se Arsenal på toppen igen – og det bliver ikke med Wenger.

De franske dyder rækker ikke længere

Wenger forandrede Arsenal fra en tilbagelænet, støvet engelsk fodboldklub lige under toppen af poppen til en moderne, kommerciel, visionær og international magtfaktor på få år. Tilgangen af franske spilere og franske principper hjalp ham på vejen, og en helt ny filosofi så dagens lys i London N5.
Mange blev forskrækkede, og nogle havde kun et skuldertræk til overs for de nye vinde. Væk med pints, smøger og fish’n chips og ind med grøntsager, osteopati og fengshui. Vi fik også nyt stadion, nyt træningsanlæg, nye akademier, og successen kan ingen tage fra ham.
Fransk elegance tilsat fart, fight og stærkt lederskab anført af fremragende fodboldspillere som Thierry Henry og Patrick Vieira skaffede Arsenal tilbage i toppen af engelsk og europæisk fodbold.
Vi må imidlertid sande, at de franske dyder ikke rækker længere, og der er en stigende tendens til, at klubben mere og mere kigger mod Tyskland.

Klubben kigger mod Tyskland

I forvejen har vi spillere som Mustafi, Mertesacker og Özil, som netop tegnede den kontraktforlængelse, som vi havde så stærkt brug for indadtil og udadtil, men også nytilkomne spillere som Mkhitaryan og Aubameyang har rødder i tysk fodbold - og det vil Arsenals kommende træner også have.
Om det bliver Joachim Löw, Ralph Hasenhüttl, Thomas Tuchel, Lucien Favre eller en helt anden, er ikke til at vide, men indflydelsen fra den nyansatte Chief Scout – eller Head of Recruitment – Sven Mislintat, som ankom fra Borussia Dortmund tilbage i november, er ikke til at overse.
Allerede nu kan vi juble over, at det lykkedes Mislintat at lokke sin dynamiske Dortmund duo Mkhi og Auba til Arsenal, og der vil helt sikkert komme flere tyskere til...

Catalyst of Change

Ansættelsen af Sven Mislintat er et led i Arsenals ’Catalyst of Change’ proces ledet af Managing Director Ivan Gazidis. Forandringen var i sin første fase tiltænkt den sportslige ledelse. Vi så da også Jens Lehmann tiltræde en stilling som First Team Coach i sommer, og snart tiltræder Raúl Sanllehí fra Barcelona som Arsenals nye Sportsdirektør – eller Head of Football, som klubben kalder det.
At han er spansk, skal vi ikke lægge så meget i. Med 15 år i bagagen fra Barcelona er Raúl Sanllehí så international, som man kan være, og lidt spansk krydderi på en effektiv, tysk angrebsmaskine er heller ikke ringe.

Et nødvendigt systemskifte

Begivenhederne på banen i øjeblikket viser med al tydelighed, at der er brug for forandringer. Arsenal har stadig klassen til at begå sig i toppen af Premier League – på en god dag, men på de andre dage render vi ind i ballade mod bundhold som Swansea, WBA og Bournemouth, og så kommer vi ikke langt.
Det handler ikke om talent på banen. Den er helt klart til stede. Det handler heller ikke om en forældet målmand eller et skrøbeligt forsvar. Det handler om ledelse og mentalitet, og det er hér at Catalyst for Change spiller en rolle, og det er hér, at en tysk orientering vil bekomme os vel.

Vi var mange, der havde forventet os flere forandringer i sommeren 2017, men vi huske, at forandringer tager langt tid at sætte i scene og endnu længere tid at implementere.
Vi må nok forberede os på et par magre år med svingende resultater, inden vi kan indlede vores march mod toppen igen, men indtil da må vi ikke miste modet og passionen for den bedste klub i verden.

Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
15. september 2018 - kl. 19:56
GunAction 1 på vej

15. september 2018 - kl. 12:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

15. august 2018 - kl. 20:49

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
15. september 2018 - kl. 19:56
GunAction 1 på vej

15. september 2018 - kl. 12:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

1. september 2018 - kl. 21:08
Kan Arsenal slå oprykkerne fra Cardiff?

LeoVegas
Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser