Print | Tilbage

Mathieu Debuchy: Genopstået fra de døde

Af Nicolai Christensen 26-11-2017 - kl. 12:39

En karriere i Arsenal med en masse skuffelser, men dog også enkelte succesoplevelser.

Arsenal hentede i 2014 Mathieu Debuchy ind som deres førstevalg, og afløser for Barcary Sagna på højre backen. Debuchy blev hentet fra Newcastle hvor han i en enkelt sæson spillede på et ganske højt nivaue. Da Sagna skiftede til Manchester City stod mand i Arsenal og manglede en stabil højre back, og det fik Arsene Wenger til at hente Debuchy, og som de fleste ved så er Arsene Wenger glad for at hente franskmænd til Arsenal.

Han satte sig på pladsen som fast højre back i hele den første sæson han var i klubben, men en skade i slutningen af sæsonen, gjorde at han var nødsaget til at side ude i en lang periode, som betød at han missede store dele af hans anden sæson. I den sæson kom en utrolig ung spanier ind på holdet og slog sit navn fast, navnet er Hector Bellerin.

Bellerin blev den nye mand på højre backen, og det betød faktisk at Debuchy ikke spillede i den sæson. Sæsonen efter var det så omvendt, Bellerin blev skadet og det betød at Debuchy endelig kunne øjne en chance på holdet. Chancen kom på hjemmebane imod Bournemouth, hvor han spillede 15 fejlfrie minutter, hvorefter han måtte lade sig udskifte med en skade. Han kom tilbage omkring juletid, men der havde Arsene Wenger meldt ud at han ikke umiddelbart ville få chancen igen i den sæson. Resten af sæsonen var han udlånt til Bordeaux.

Han gik igennem en sommerpause hvor meldinger lød på at han skulle væk fra Arsenal, men han endte ikke med at komme væk, da Arsene Wenger ville have flere penge for ham, end hvad der blev tilbudt.

Men så kom Debuchy´s vendepunkt. I en Europa League kamp imod Røde Stjerne Beograd d. 19. oktober fik han chancen fra start, og spillede som en mand, der havde lyst til at kæmpe for en plads på holdet. Han har nu spillet tre kampe i denne sæson og i alle kampe har han efterladt et aftryk som en spiller, man kan stole på, som egentlig bare gør det som der skal gøres. Han er nu en mand som Arsene Wenger kan begynde at bruge, og det kan være vigtigt til kampe i Europa League eller i ligacuppen, hvor Wenger måske gerne vil hvile nogle af de højere profilerede spillere.
Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
19. august 2018 - kl. 18:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

15. august 2018 - kl. 20:49

11. august 2018 - kl. 16:24
Premiere salg i webshoppen

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
19. august 2018 - kl. 18:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

15. august 2018 - kl. 20:49

11. august 2018 - kl. 16:24
Premiere salg i webshoppen

LeoVegas
Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser