Print | Tilbage

Mathieu Debuchy: Genopstået fra de døde

Af Nicolai Christensen 26-11-2017 - kl. 12:39

En karriere i Arsenal med en masse skuffelser, men dog også enkelte succesoplevelser.

Arsenal hentede i 2014 Mathieu Debuchy ind som deres førstevalg, og afløser for Barcary Sagna på højre backen. Debuchy blev hentet fra Newcastle hvor han i en enkelt sæson spillede på et ganske højt nivaue. Da Sagna skiftede til Manchester City stod mand i Arsenal og manglede en stabil højre back, og det fik Arsene Wenger til at hente Debuchy, og som de fleste ved så er Arsene Wenger glad for at hente franskmænd til Arsenal.

Han satte sig på pladsen som fast højre back i hele den første sæson han var i klubben, men en skade i slutningen af sæsonen, gjorde at han var nødsaget til at side ude i en lang periode, som betød at han missede store dele af hans anden sæson. I den sæson kom en utrolig ung spanier ind på holdet og slog sit navn fast, navnet er Hector Bellerin.

Bellerin blev den nye mand på højre backen, og det betød faktisk at Debuchy ikke spillede i den sæson. Sæsonen efter var det så omvendt, Bellerin blev skadet og det betød at Debuchy endelig kunne øjne en chance på holdet. Chancen kom på hjemmebane imod Bournemouth, hvor han spillede 15 fejlfrie minutter, hvorefter han måtte lade sig udskifte med en skade. Han kom tilbage omkring juletid, men der havde Arsene Wenger meldt ud at han ikke umiddelbart ville få chancen igen i den sæson. Resten af sæsonen var han udlånt til Bordeaux.

Han gik igennem en sommerpause hvor meldinger lød på at han skulle væk fra Arsenal, men han endte ikke med at komme væk, da Arsene Wenger ville have flere penge for ham, end hvad der blev tilbudt.

Men så kom Debuchy´s vendepunkt. I en Europa League kamp imod Røde Stjerne Beograd d. 19. oktober fik han chancen fra start, og spillede som en mand, der havde lyst til at kæmpe for en plads på holdet. Han har nu spillet tre kampe i denne sæson og i alle kampe har han efterladt et aftryk som en spiller, man kan stole på, som egentlig bare gør det som der skal gøres. Han er nu en mand som Arsene Wenger kan begynde at bruge, og det kan være vigtigt til kampe i Europa League eller i ligacuppen, hvor Wenger måske gerne vil hvile nogle af de højere profilerede spillere.
Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
5. december 2017 - kl. 13:22
Julesalg i Arsenal Denmarks webshop

5. december 2017 - kl. 12:52
Nye varer i webshoppen

22. november 2017 - kl. 19:43
Klubtur: Arsenal - Southampton

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
9. december 2017 - kl. 15:58
14 mål og 8 assists - hvorfor er front-trioen så skarpe sammen?

8. december 2017 - kl. 19:34
Hårdt program venter for resten af december

5. december 2017 - kl. 13:22
Julesalg i Arsenal Denmarks webshop

Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
SpilXperten
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Arsenal Denmark Android App
Afstemning

Hvor ofte besøger du Arsenal.dk?
En gang om dagen
Måske et par gange om ugen
Højest en gang om ugen
Kun når jeg trykker ind via et link på facebook
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser