Print | Tilbage

North London Derby: Forstå rivaliseringen

Af Nicolai Dvinge 17-11-2017 - kl. 13:45

I morgen løber ét af Englands absolut største derby-opgør af stablen, når Arsenal hjemme på Emirates tager imod Spurs. Et rivalopgør, som giver sommerfugle i maven på alle Arsenal fans. Bliv klædt på til kampen og kom i stemning her.

fans crowd
Rivaliseringen mellem de to London-klubber er legendarisk. Det første opgør fandt sted i 1887, hvor Arsenal vandt 6-2 – bl.a. på baggrund af, at Tottenham kun stillede op med ni mand. Selve rivaliseringen tog dog først til i 1913, da Arsenal flyttede til Highbury, som kun lå 6 kilometer fra Tottenhams White Hart Lane. Herved opstod en naturlig lokal-rivalisering, da de to hold nu var de tætteste rivaler rent geografisk.

Udvidelsen af 1. Division.

Hadet mellem de to klubber eskalerede i 1919, efter 1. verdenskrig, da den daværende 1. Division skulle udvides fra 20 til 22 hold. Chelsea, som blev nummer 19 i den sæson, fik den ene plads. Og det naturlige valg havde derfor været, at Tottenham havde fået den anden plads, da de sluttede som nummer 20. Dette blev dog ikke tilfældet. Arsenal, som ”blot” blev nummer 5, i det der dengang hed 2. Division, blev via en afstemning tildelt det sidste spot. Efterfølgende er hadet kun bluset op, da det sidenhen er blevet kraftig insinueret, at den daværende Arsenal-formand Sir Henry Norris havde betalt beslutningstagerne under bordet.

St. Totteringham’s Day

I nyere tid har Arsenal været storebror i Nordlondon. Indtil sidste sæson havde Arsenals fans i 22 år i streg kunne fejre St. Totteringham’s Day. Det er dagen, hvor Tottenham rent matematisk ikke længere kan ende over Arsenal i tabellen. Og det faktum at Tottenham endte over Arsenal sidste sæson, illustrerer fint at Tottenham i skrivende stund er på et niveau, hvor Arsenal ikke længere er dem fuldstændig overlegne.

Der er derfor rigtig meget på spil i morgen. Arsenal skal have 3 point – både for denne sæsons top-4 muligheder, men i endnu højere grad for selvforståelsen hos Arsenals fans. Arsenal har i årtier, objektivt set, været storebror til Tottenham. Og det skal vi i morgen bevise at vi stadig er.

Kampen fløjtes i gang 13.30 dansk tid.

Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
5. december 2017 - kl. 13:22
Julesalg i Arsenal Denmarks webshop

5. december 2017 - kl. 12:52
Nye varer i webshoppen

22. november 2017 - kl. 19:43
Klubtur: Arsenal - Southampton

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
9. december 2017 - kl. 15:58
14 mål og 8 assists - hvorfor er front-trioen så skarpe sammen?

8. december 2017 - kl. 19:34
Hårdt program venter for resten af december

5. december 2017 - kl. 13:22
Julesalg i Arsenal Denmarks webshop

Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
SpilXperten
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Arsenal Denmark Android App
Afstemning

Hvor ofte besøger du Arsenal.dk?
En gang om dagen
Måske et par gange om ugen
Højest en gang om ugen
Kun når jeg trykker ind via et link på facebook
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser