Print | Tilbage

Rundt om Arsenal - Tanker efter 20 runder

Af Magnus Meiling 06-01-2017 - kl. 17:23

Her med et par tanker fra min side, rundt om Arsenal efter 20 runder af sæsonens Premier League. Midt i et transfervindue med spekulationer, og forud for mulige forlængelser og afgange. Er vores håb om titlen tabt i endnu en sæson? Har vi hvad der skal til for at gå videre i Champions League? Eller ender vi endnu en gang med en FA cup titel som sæsonens højdepunkt?Sæsonen?
Lidt over halvvejs på sæsonen, ligger Arsenal nu på 5. pladsen i Premier League. Nederlagene til Everton og Manchester City, samt kolapset på Vitality Stadium mod Bournemouth, har ramt os hårdt. Chelsea derimod, har siden vi tævede dem med 3-0 den 24. September, ikke set sig tilbage. 

Onsdag havde de så mulighed for at slå vores 13 kampes sejrsrekord, da de besøgte Tottenham på White Hart Lane, og hvor var det dog rædselsfuldt at skulle sidde og håbe på en Tottenham sejr. Som bekendt vandt Tottenham kampen med 2-0 og dermed er der stadig håb i titelkampen.

Men det bliver svært. De resterende kampe uden for top 6 skal alle vindes, hvilket jeg forventer vil være det generelle billede i top 6 striden, dog med et par enkelte overraskelser undervejs. Samtidig skal vi besejre Chelsea på udebane i 24. spillerunde, få point ude mod Liverpool i 27. spillerunde, besejre Manchester City på hjemmebane i 30. spillerunde, samt få point mod Tottenham og Manchester United, i henholdsvis 35. og 36. spillerunde, hvis vi skal have en chance.

Selv med gode præstationer for resten af sæsonen, vil det dog kræve hjælp fra andre hold. Værd at nævne er fx en Leicester sejr over Liverpool i 26. spillerunde, samt en Manchester United sejr over Chelsea i 33. spillerunde, der ville gavne vores chancer. Men som sagt bliver det svært og i øjeblikket ligner det mere en kamp om de gyldne Champions League pladser.


Transfervinduet?
Kampen om årets Champions League pladser bliver uden tvivl et tæt løb og med vinterens transfervindue åben, spekuleres der nu i om der skal investeres i forstærkninger af truppen. Santi Cazorla er fortsat ude med en skade og hans kreativitet på midtbanen er i dén grad savnet. Juventus´ Miralem Pjanic, har været nævnt som en langsigtet erstatning for den spanske kreatør, men spørgsmålet er om Juventus er interesseret i alt sælge?

Også West Ham får sig en beslutning at tage, da Arsenal efter sigende er interesset i deres guldfugl Dimitri Payet. Selv taler han positivt om Arsenal og virker interesseret i at skifte fra West Ham, der ligger på en nuværende 13. plads i Premier League. Der er intet konkret meldt ud, men det ville uden tvivl være en forstærkning.

Et punkt der også kunne bruge en forstærkning er den centrale midtbane. Cazorla er som sagt fortsat ude med en skade og der er endnu ikke givet en dato for hans tilbagevenden. Derudover blev Coquelin skadet i kampen mod Bournemouth, og forventes ude i en måneds tid. Sidst men ikke mindst misser Elneny flere kampe, grundet African Nations Cup. Dertil kan siges at Ramsey bestemt ikke har ramt topformen i denne sæson, efter et ellers fremragende EM med Wales.

Til forstærkning af forsvaret bliver Portos back Ricardo Pereira, der i denne sæson er udlejet til det franske tophold Nice, rygtet til Arsenal. Pereira kan spille både højre og venstre back og ses som konkurrence til Hector Bellerin, der med Jenkinson og Debuchys mulige afgange, mangler back-up. Dog afviser Arsene Wenger blankt at være interesseret.

Til gengæld bekræfter han overfor BeINSports, købet af den unge back Cohen Bramall, der er hentet i Hednesford Town. Bramall blev set træne med holdet op til opgøret mod Bournemouth og selvom det endnu ikke er offentliggjort af Arsenal, så bekræftet Wenger signingen, han sammenligner med en ung Ashley Cole.


Kontraktforlængelser?
Det altoverskyggende omkring Arsenal i øjeblikket er kontraktforlængelser. Vores to største stjerne Mesut Özil og Alexis Sanchez har begge kun 18 måneder tilbage af deres kontrakter, hvilket har skabt uro blandt klubbens fans, der frygter for at miste dem. På nuværende tidspunkt sidder forhandlingerne fast, og det er svært at gøre sig klog på hvad der sker på Wengers kontor.

Er man uenige om løn eller ambitioner? Eller venter de begge på svar om hvorvidt Wenger selv får forlænget sin nuværende kontrakt, der udløber til sommer? Det må tiden vise, men det ville uden tvivl skabe ro iblandt klubbens fans, der især frygter en afsked med holdets topscorer Alexis Sanchez.

For at gøre ondt værre, har man heller ikke forlænget med Santi Cazorla endnu, hvis kontrakt udløber allerede til sommer. Han kan derfor nu frit forhandle med andre klubber og skifte på en fri transfer til sommer. Samme situation står man i med Per Mertesacker og Yaya Sanogo, hvem jeg dog ikke forventer at Arsenal forlænger med.

Sammen med Özil og Sanchez, har også førsteholdsspillerne Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Giroud og Gibbs kontraktudløb om 18 måneder og man har derfor en del at forholde sig til med hensyn til klubbens fremtid.Wengers sidste sæson?
Arsene Wenger har kontraktudløb til sommer og det er stadig uvist om han forlænger. Selv siger han at en afgørelse først vil finde sted til foråret. Indtil da vil der uden tvivl blive spekuleret frem og tilbage. Flere fans har vist deres utilfredshed med manageren, der bl.a. har udmøntet sig i “Wenger-Out”, med bannere og ønsket om forandring. Og det vil man få.

Uanset om man er med eller imod Arsene Wenger, vil det uden tvivl blive en udfordring at erstatte en manager, efter mere end 20 år i klubben. Det har man bl.a. set beviset på i Manchester United, der har haft det svært siden Alex Fergusons afsked i 2013. Forlænger Arsene Wenger ikke sin kontrakt, er der allerede nævnt flere potentielle afløsere. Heriblandt kan nævnes Bournemouths træner Eddie Howe, Juventus træneren Massimiliano Allegri, RB Leipzigs træner Ralph Hasenhüttl, samt Atletico Madrids træner Diego Simeone.

Der er så mange spørgmål at forholde sig til i øjeblikket som Arsenal fan. Kommer vi i top fire i år? Kan vi slå Bayern Munchen over 2 kampe i Champions League? Forlænger Wenger, Özil, og Sanchez? Og hvad med Cazorla, Chamberlain, Giroud, Ramsey og Gibbs? Vil vi se et komplet forandret Arsenal fra næste sæson, på vej mod nye tider i klubben?


Fremtiden er uvis i Arsenal og jeg tager det én dag af gangen. Men jeg er skuffet. Skuffet over flere af præstationerne i denne sæson. Jeg savner kreativitet når vi spiller mod defensivt orienterede hold, mere fight og vilje i duellerne, samt mere defensiv disciplin fra midtbanen.På en skala fra 1-10, vil jeg give denne halvsæson 4. Med otte point op til Chelsea er der stadig en lille chance, men vi burde ligge bedre til i titelkampen og jeg synes derfor ikke at det har været tilfredsstillende. Der har været gode øjeblikke, men jeg savner mere stabilitet. I Champions League venter Bayern Munchen og som vi spiller i øjeblikket, har jeg svært ved at se os avancerer. Resten af sæsonen bliver svær, men jeg prøver at forblive en smule optimistisk. Men altså 4 ud af 10 herfra.

Hvad mener du om sæsonen indtil videre på en skala fra 1-10? Giv din mening til kende på vores Facebookside “Arsenal Denmark” i kommentarfeltet.
Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
15. april 2018 - kl. 11:15
Vi har brug for din hjælp!

15. april 2018 - kl. 10:27
GunAction 4 er på gaden

13. april 2018 - kl. 20:26
Billetter til kampene mod Atletico Madrid og Burnley

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
21. april 2018 - kl. 10:31
Arsené Wenger stopper i Arsenal!

15. april 2018 - kl. 11:15
Vi har brug for din hjælp!

15. april 2018 - kl. 10:27
GunAction 4 er på gaden

Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
SpilXperten
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser